Betegség vagy gyógyulás?

Te melyiket választanád?

Tudom, most azt gondolod, hogy már a kérdés is értelmetlen, hiszen ki az, aki a betegséget választaná a gyógyulás és az egészség helyett, igaz?

Hogyan segíthetsz magadon és másokon?

Te is nézted már tehetetlenül, hogy egy szeretted rosszul van és kínlódik?

Érezted már úgy, hogy ki vagy szolgáltatva idegeneknek, „szakértőknek”, akiket nem igazán érdekel, hogy mi lesz Veled vagy a családtagoddal?

Voltál már úgy, hogy legszívesebben ordítottál volna kínodban és dühödben, mert úgy tűnt, senki nem tud segíteni, és mindenki csak a vállát vonogatja?

Akkor olvass tovább.

Tudtad, hogy van olyan képességed, amivel ilyenkor is tehetsz magadért és másokért ahelyett, hogy ölbe tett kézzel várnád a segítséget?

Az egészség első számú titka - Te használod?

Te is megriadsz a betegségektől? Úgy gondolod, ilyenkor valami elromlik a testedben?

Mi van, ha egyáltalán nem ez a helyzet?

A testünk nem egy gép. Nem egy karóra vagy egy mosógép, ami „csak úgy” fogja magát, és minden átmenet nélkül meghibásodik.

A tested a Tiéd. A részed. Semmit nem csinál nélküled. Bárminek, ami történik vele, van előzménye. Méghozzá olyan előzménye, amihez nagyon is közöd van.

Mindenkinek van képessége a gyógyításhoz?

Szerinted? Csak bizonyos emberek lehetnek képesek rá vagy mindenki?

Valójában a saját testünk megváltoztatásának képessége mindannyiunkban megvan. Hiszen a gondolatainkkal teremtjük a valóságunkat. Így a testünket is.

Figyeld meg, miket szoktál mondogatni magadról. Mi az, amit gyakran ismételgetsz?

A betegség probléma vagy lehetőség?

A címben feltett kérdés elsőre talán furán hangzik. De mi van, ha valójában nem is léteznek problémák, csak lehetőségek? Mi van, ha minden azon múlik, milyen szemszögből nézünk rá?

Amikor problémáról beszélünk, akkor úgy értelmezzük a fennálló helyzetet, hogy valami nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk.

Ha viszont lehetőségről beszélünk, akkor azt nézzük, mit tudunk tenni, ami valami többet hoz létre annál, mint ami jelenleg van.

Csodálatos gyógyulások - csak néhány ember kiváltsága?

1962-ben járunk. Egy Vittorio Michelli nevű pasasnál daganatot diagnosztizáltak, méghozzá a bal csípőjében. Az orvosok egyáltalán nem tudtak vele semmit kezdeni, gyógyíthatatlannak és halálra ítéltnek nyilvánították, és hazaküldték. Michelli azonban nem szándékozott meghalni. Úgy döntött, hogy megfürdik egy szent forrásban Lourdes-ban, aminek csodatévő erőt tulajdonítottak. Végül is ártani nem árthat, igaz? Néhány hónappal később a daganata visszahúzódott, és… most figyelj: elkezdett visszanőni az addigra szinte teljesen lebomlott csípőcsontja!

Hogyan tedd barátoddá a testedet?

Te milyen kapcsolatban vagy a testeddel?

Ellenségnek tekinted vagy szövetségesnek?

Félsz tőle? Tartasz attól, hogy ellened fordul? Hogy olyankor és úgy lesz beteg, hogy azzal elveszi a mozgásteredet és a lehetőségeidet?

Elégedetlen vagy vele? Hogy nem úgy mozdul, nem úgy működik, ahogy elvárod tőle? Hogy túl hamar elfárad? Hogy mindig a legalkalmatlanabb pillanatban fájdul meg?

10 ok, miért gyere el a Segítsd a gyógyulást tanfolyamra

Tudom, hogy Te is keresed a működő megoldásokat. Szeretnél tudni segíteni magadon, mikor beteg vagy. Szeretnél tudni segíteni a családtagjaidon, hogy kevésbé szenvedjenek. Te is utálod azt a kiszolgáltatottságot, ami akkor borít el, mikor nem tudsz semmit tenni, pedig nagyon szeretnél, hogy enyhítsd a fájdalmat, a rossz érzéseket.

A gyógyulás legnagyobb ellensége - itt a megoldás

Észrevetted már, hogy nem elsősorban a betegség a legnagyobb probléma, hanem a dráma és a hisztéria, amit körülötte gerjesztenek?

Amikor valaki beteg lesz, szinte azonnal elkezdik körülvenni az aggódó, idegeskedő emberek:

„Úristen, mi bajod van?” „Jaj, mi lesz veled?” „Nagyon aggódunk érted.” „Nem fáj?”

Ha az, akinek valamiféle tünetei jelentkeztek, idáig még nyugodt volt, tutira elkezdi rosszul érezni magát.

Beszélgess a testeddel

Amikor a testünkben valamilyen fájdalmat vagy más kellemetlenséget érzékelünk, a legtöbbször megijedünk. Félünk magától a fájdalomtól, mint rossz érzéstől. És félünk attól is, hogy esetleg valami komolyabb problémával kell szembenéznünk. Egyszóval félünk, hogy betegek leszünk.

Miért félünk a betegségtől?

Oldalak